MICHIEL VERSCHUUR

Omdat ik werken met mensen wilde combineren met beweging en sport ben ik fysiotherapie gaan studeren. Ik ben nog altijd blij met mijn keuze, want het vak fysiotherapie past precies bij me. Echter kwam ik er na mijn studie in de praktijk achter dat ik cliënten niet kon helpen zoals ik dat voor ogen had. Natuurlijk was er wel resultaat, maar te veel cliënten bleven met restklachten rondlopen of zag ik na een periode terug met hetzelfde klachtenbeeld.

‘Hoe kan dat nou?!’ Deze vraag heb ik mijzelf in mijn beginjaren als fysiotherapeut vaak gesteld. Hoe kan het nou dat klachten terugkomen of niet helemaal over gaan? Na een aantal jaar aan ervaring en behoorlijk wat opleidingen vond ik het antwoord: in de fysiotherapie wordt veel te veel gefocust op het symptoom. Ja het gewricht is pijnlijk of die spier is stijf, maar waarom is dat zo? De ‘waarom-vraag’ wordt naar mijn mening veel te weinig gesteld in het vak. In mijn beginjaren bestonden mijn behandelingen uit het vergroten van de mobiliteit het gewricht, het verlagen van de spanning op de spier en het doen van oefeningen op de bank of een mat. Ik kwam er achter dat je met dit soort behandelingen vaak op een doodlopend spoor zit.

Nieuwe methode

In 2016 kwam ik in aanraking met NeuroKinetic Therapy (NKT) en ik was meteen enthousiast. NeuroKinetic Therapy is een relatief nieuwe methode uit de VS die steeds meer bekendheid krijgt. Deze methode stelt je in staat de oorzaak van de klachten te achterhalen! Niet meer zomaar spieren losmaken en trekken aan gewrichten, maar testen waar de zwakke plek zit rondom een gewricht en zoeken naar de oorzaak van die zwakke plek. Ik kwam erachter dat de plek waar iemand klachten heeft zelden de plek is waar de oorzaak zit! Inmiddels ben ik level 3 gecertificeerd (de enige in Amsterdam met dit keurmerk) en heb ik talloze cursussen en workshops gedaan in die vallen onder neuromusculaire therapie. Op deze website vind je meer over deze behandelmethode.

Passie voor mijn vak!

Wat mijn vak leuk maakt, zijn de resultaten die ik boek met cliënten! Op Google vind je reviews van cliënten die met mij hebben gewerkt. Dit zijn allemaal mensen die het traject hebben afgemaakt. Bij de een is dat korter dan de ander. De meeste trajecten duren 5 tot 7 sessies. Een traject bestaat uit behandelingen op de behandelbank en oefeningen die iemand thuis of in de sportschool kan doen. Het is voor mij een voorrecht om dagelijks met mensen te werken. Als fysiotherapeut heb ik allerlei mensen op de behandeltafel gehad: van topsporters tot recreatiesporters, van jong tot oud. Het belangrijkste voor mij is dat ik dagelijks werk met gemotiveerde cliënten. 

Contractvrij werken

Omdat ik een uur per sessie met cliënten wil werken ben ik genoodzaakt om mij niet aan te sluiten bij zorgverzekeraars. Dit is dus een bewuste keuze: ik wil kwaliteit leveren en daar heb ik meer tijd voor nodig dan de standaard 20 of 30 minuten.

Spreekt dit je aan en wil jij definitief van je klachten af? Ben je bereid te werken aan je herstel en om te investeren in jezelf? Maak dan een afspraak via deze site voor een behandeling!

Mijn opleidingen

Fysiotherapie, NeuroKinetic Therapy (level 3 gecertificeerd), Mylogenics (advanced), Triggerpoint reset methode, Neural Reset Therapy (Upper body/ lower body/ advanced), Mulligan A en B, Kinesiotaping, Wervelkolom revalidatie, Schouder revalidatie, Knie revalidatie, TOP A, TOP B, TOP C (Overload Worldwide), Orthomoleculaire voedingsleer, Kracht en coördinatie (Frans Bosch), Primal Movement Chains, Bayesian Bodybuilding, Program design, Motivational interviewing, Biomechanica van hardlopen.

AFSPRAAK MAKEN?