BEHANDELING RUGKLACHTEN AMSTERDAM

Rugklachten komen in veel verschillende vormen voor, zoals spit, ischias, hernia, aspecifieke lage rugklachten met uitstraling (naar bil of been), discopathie (slijtage van de tussenwervelschijf), spierverrekking en meer. De pijn kan tijdens beweging of juist in rust optreden en kan een doffe pijn of scherpe pijn zijn. Pijn kan lokaal zijn, of uitstralen naar een ander gebied.

Oorzaak van jouw klachten?

Bij Energenic gaan we altijd op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. We beginnen met het opsturen van een vragenlijst, waarna we in de historie naar aanknopingspunten zoeken om te begrijpen waarom de klachten zijn ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld een ongeluk, operatie, een val of eerdere blessure zijn, maar er kan ook een link zijn met lichaamshouding, een eenzijdig bewegingspatroon, stress of een overbelasting.

Neuromusculair onderzoek

Vervolgens starten we met een neuromusculair onderzoek om de mobiliteit en functie van de rug te beoordelen. We testen de spierfunctie van de verschillende spieren van de lage rug, de rest van de wervelkolom, het bekkengebied en de heupen. Het is belangrijk om te weten dat klachten aan de rug vaak uit een ander gebied komen dan de rug zelf, daarom onderzoeken we ook deze andere regio’s.

Behandeling rugklachten

Na het onderzoek krijg je inzicht in waar je klachten vandaan komen en welke structuren betrokken zijn bij het klachtenbeeld. We leggen uit hoe de komende behandelingen eruit zullen zien en na de behandeling krijg je één of meerdere oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. Het is essentieel voor je herstel om deze oefeningen te doen. Per behandeling brengen we de progressie in kaart, ongeacht hoe lang de klachten al bestaan. Ons behandelgemiddelde ligt tussen de 5 en de 7 behandelingen.

Ben je klaar met pijn in je rug tijdens het zitten achter je bureau of in de auto? Wil je eindelijk weer pijnvrij kunnen sporten en bewegen? Wil je weten wat de echter oorzaak is van jouw klachten of weten waarom het nooit helemaal weg gaat? Maak dan een afspraak!

Energenic
5.0
Gebaseerd op 48 beoordelingen
powered by Google
Isabelle SpronkenIsabelle Spronken
07:17 10 Jun 24
Michiel luistert goed naar mijn klachten en gaat op zoek naar oorzaken. De behandeling zelf is moeilijk uit te leggen en moet je ervaren, maar belangrijk is dat ik meteen effect merk in mijn lijf en met bewegen en dat dit in de loop van de dagen/weken na de behandeling doorwerkt, met bijbehorend huiswerk.Daarnaast val er ook altijd wat te lachen, dus de rit vanuit Utrecht naar A'dam helemaal waard.
Maxime SchramaMaxime Schrama
10:45 05 Jun 24
Onwijs fijn geholpen door Michiel! Door een bil- en kuitblessure was hardlopen voor mij helaas niet meer mogelijk. Na vele fysiotherapie sessies zonder resultaat voor de lange termijn was het fijn eindelijk op een plek te komen waar breder werd gekeken dan alleen de plek waar de pijn zich voordeed. In plaats van symptoombestrijding keek Michiel juist naar de oorzaak van het probleem. Door middel van spiertesten zag ik elke week resultaat en leerde ik veel over mijn lichaam en hoe spiergroepen met elkaar horen samen te werken. Ook kreeg ik tips voor oefeningen en een plan van aanpak om weer te starten met hardlopen. Nu na 6 sessies zijn beide blessures verholpen en heb ik op 26 mei een PR kunnen rennen op de 10km. Meer dan tevreden!
Yuhao DaiYuhao Dai
10:08 01 Jun 24
Ik heb al heel lang last van kniepijn en tegelijkertijd verzwik ik mijn enkel. Michiel heeft een zeer goede kennis van de omgang met spieren en pezen. Na verschillende behandelingen worden mijn knieën steeds beter, nu ben ik vrij om te sporten en ik ben super blij met de resultaten!!!!Beveel zijn behandelingen ten zeerste aan!!!! Hartelijk bedankt
André SAndré S
16:08 10 Apr 24
Ik liep een knieblessure op tijdens het paddle-spelen en had de weken erna veel moeite met hardlopen. Omdat ik het probleem zelf niet kon oplossen, besloot ik voor de eerste keer naar een fysiotherapeut te gaan. Ik heb Michiel gevonden via een vriend en ik moet zeggen dat ik super blij ben met het resultaat. Na een paar sessies kon ik weer sporten en kan ik weer doen wat ik het allerleukste vind: sporten! Beveel zijn diensten ten zeerste aan. Bedankt maat!
Umesh Ten KateUmesh Ten Kate
14:11 07 Mar 24
Ontzettend fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Kijkt verder dan de pijnlijke structuur.
Paul PeerenboomPaul Peerenboom
14:57 12 Feb 24
Michiel pakt problemen bij hun oorzaak aan waardoor zijn behandelingen anders waren dan ik gewend was. Hij heeft in 2019 mijn linkerschouder behandeld waardoor ik daarna kon krachttrainen en kitesurfen. Michiel heeft in 2023 mijn rechterarm behandeld waardoor de pijnklachten verdwenen en ik weer alles kon doen.
Edith LuteEdith Lute
21:16 11 Dec 23
Via mijn sportschool kwam ik bij Michiel van Energenic terecht. Ik had al ruim 1,5 jaar last van een zeurende en aanhoudende pijn in mijn schouder en arm. Michiel heeft een heel bijzondere behandelmethode. D.m.v. allerlei tests achterhaalt hij de oorzaak van de klacht en richt zijn behandeling daarop. De meeste therapeuten proberen de symptomen van de pijn te verminderen, maar Michiel gaat op zoek naar de oorzaak. Die blijkt vaak heel ergens anders te zitten dan daar waar de pijn zich voordoet. Na 8 behandelingen ben ik pijnvrij, kan ik weer moeiteloos mijn werk doen en ben ik dus vooral heel erg blij! Ik kan Michiel van harte aanbevelen aan iedereen die rondloopt met klachten die maar niet overgaan. Succes gegarandeerd!
Laurens GrootendorstLaurens Grootendorst
09:15 04 Aug 23
Na gediagnosticeerd te zijn met artritis in mijn borstbeen, voelde ik me ontmoedigd toen verschillende fysiotherapeuten en een orthopeed me vertelden dat er weinig te doen was, behalve cortisonen injecties om de pijn te verlichten. Gelukkig kwam ik in contact met Michiel en besloot ik het nog een kans te geven.Na slechts zeven sessies ben ik niet alleen volledig verlost van mijn klachten, maar heeft hij ook geholpen bij het aanpakken van mentale en andere fysieke klachten waarvan ik niet eens wist dat ze gerelateerd waren.Michiel's aanpak is uniek. Hij kijkt op een andere manier naar problemen, hij gaat verder dan de oppervlakte en zoekt naar het probleem achter het probleem. Zijn grondige benadering heeft me geholpen om de onderliggende oorzaken van mijn klachten aan te pakken, wat een enorm verschil heeft gemaakt in mijn herstel.Als personal trainer en een actieve sporter, is het voor mij heel erg belangrijk om mijn lichaam te kunnen gebruiken. Dankzij Michiel kan ik nu weer volop sporten en mijn beroep als personal trainer uitoefenen zonder beperkingen.Ik ben Michiel ontzettend dankbaar voor zijn expertise, toewijding en zorg. Ik zou zijn diensten absoluut aanraden aan iedereen die op zoek is naar een fysiotherapeut die verder gaat dan het gebruikelijke en echt het verschil maakt!
js_loader

AFSPRAAK MAKEN?