EEN NIEUWE BEHANDELMETHODE

NeuroKinetic Therapy® is een relatief nieuwe behandelmethode uit Amerika die in staat stelt om snel de oorzaak van een klacht of blessure te achterhalen én op te lossen. Door middel van spierfunctietesten kan snel de zwakke plek rond een gewricht gevonden worden. De plek waar de pijn zit is zelden de plek waar de oorzaak zit van een (pijn) klacht. Vaak is het lichaam heel goed in staat om met een compensatiestrategie voor de zwakke plek te compenseren. Pas op het moment dat deze strategie uitgeput is ontstaat de (pijn) klacht. 

Met onze aanpak is er veel meer mogelijk met jouw klachtenbeeld dan je denkt! Omdat wij werken aan de oorzaak van jouw klachten en geen tijd verspillen aan symptoombestrijding, zijn onze behandeltrajecten vaak korter. Het maakt daarbij niet uit hoe lang je al klachten hebt. We werken van behandelingen op de behandelbank naar het verbeteren van de belastbaarheid in onze trainingsstudio. Met de trainingen stimuleren we het lichaam om het juiste bewegingspatroon te integreren. Het is essentieel om beide fases te doorlopen om van je klachten af te komen.

De aanpak van Energenic valt onder fysiotherapie, maar het is meer een fysiotherapie 2.0. Binnen de fysiotherapie zijn erg veel verschillende methoden en Energenic gebruikt een wat nieuwere en (nog) onbekende methode, NeuroKinetic Therapy®.

Het menselijk lichaam zit complex in elkaar en vooral bij een langdurig klachtenbeeld kan een onderbewuste component meespelen. Denk bijvoorbeeld aan een onverwerkt trauma uit het verleden, een lage algemene belastbaarheid of een minder goede gezondheid. We zien regelmatig dat deze onderbewuste component invloed heeft op het klachtenbeeld en daarom nemen we dit altijd mee in het behandelplan als dit nodig is. Omdat deze component ‘onderbewust’ is, kan het zijn dat je op dit moment niet deze onderliggende oorzaak ervaart.

STAP 1: INTAKE

De insteek van de intake is dat je inzicht krijgt in wat de reden is van je klachten en/ of waarom deze maar niet over gaan. In de intake leggen we je uit wat de je te wachten staat tijdens de komende behandelingen. Daarna doen we een uitgebreide analyse om de oorzaak van jouw klacht of blessure in kaart te brengen. Na deze analyse zullen we de bevindingen met je bespreken en is er nog ruim de tijd voor behandeling.

STAP 2: BEHANDELING

Na de intake weet je wat de oorzaak is van je klachten en weet je wat je zelf kan doen om je herstel te bespoedigen. Vaak kunnen we ergens in de eerste 3 behandelingen aangeven hoeveel behandelingen je nodig hebt om definitief van je klachten af te zijn. We willen ten alle tijden efficiënt werken en dus zullen we elke behandeling testen wat de progressie is en wat nog behandeld moet worden.

Tijdens de intake en de behandelingen moet je je deels ontkleden. Mocht je het fijn vinden om sportkleding aan te doen of mee te nemen, dan kan dat natuurlijk altijd.

STAP 3: TRAINING

Bij de meeste klachtenbeelden is er sprake van een belastbaarheidsprobleem. Dat betekent dat het weefsel niet sterk genoeg is om te kunnen dragen wat jij dagelijks vraagt. Om de belastbaarheid te verbeteren is training nodig. Dit kan zeker tot een bepaald niveau thuis met oefeningen. Nog beter is om te trainen in een gym. Dit kan onder onze begeleiding maar ook in je eigen gym met een schema van ons.

HOGE KWALITEIT

De behandelmethode van Energenic is uniek omdat we NeuroKinetic Therapy® combineren met technieken uit andere methoden. Energenic is de enige in Amsterdam die level 3 is gecertificeerd is voor het behandelen met de NeuroKinetic Therapy® methode. Bij een aanvullende verzekering kun je de factuur naar je verzekeraar opsturen en mogelijk krijg je dan een deel van de behandeling vergoed.

‘Ik had een schouderblessure, waar ik na bijna een jaar nog steeds veel last van had. Na behandeling door Energenic was de blessure binnen enkele weken compleet verdwenen.’

‘Michiel heeft me heel goed kunnen helpen bij het optimaliseren van mijn belastbaarheid tijdens mijn voorbereiding op een marathon. Mede hierdoor werd het een succes. Michiels aanpak is helder, transparant en professioneel!’

‘Energenic en met name mijn fysio Michiel heeft mij in een uur tijd van mijn schouderblessure af geholpen. Erg verfrissende methode die Michiel hanteert en dus geen overbodige extra behandelingen.’

‘Daar waar mijn andere specialisten vastlopen in het behandelen en pijn vrij krijgen lukt het Michiel elke keer weer om me te helpen zodat ik weer door kan. Ik ben groot fan!’

‘Energenic past behandelmethoden toe die het zelfhelende vermogen van het lichaam stimuleren. Ik ben fantastisch geholpen om weer pijnvrij te zijn. Bovendien is mijn balans verbeterd. Wonderbaarlijk om mee te maken en zeer aanbevolen!’

GRATIS SCREENING?

(In 30 minuten weet je de oorzaak van je klachten!)