NEUROKINETIC THERAPY

NeuroKinetic Therapy (NKT)is een revolutionaire behandelmethode uit de Verenigde Staten die in staat is om snel de oorzaak van een klacht of blessure te achterhalen én op te lossen. Het is ontwikkeld door David Weinstock, een fysiotherapeut en neuromusculair therapeut.

Bij deze methode worden spierfunctietesten gebruikt om snel de zwakke plek rond een gewricht te vinden. Het is belangrijk om te beseffen dat de plek waar de pijn zich voordoet, zelden de plek is waar de oorzaak van de klacht zit. Vaak is het lichaam heel goed in staat om compensatiestrategieën toe te passen om zwakke plekken te compenseren. Pas wanneer deze strategieën uitgeput zijn, ontstaat de pijnklacht.

Met de NeuroKinetic Therapy aanpak van Energenic is er veel meer mogelijk dan je denkt als het gaat om het behandelen van jouw klachten. Omdat Energenic zich richt op het behandelen van de oorzaak van de klacht en niet alleen op de symptoombestrijding, zijn de behandeltrajecten vaak korter. Het maakt daarbij niet uit hoe lang je al klachten hebt. Het behandelproces gaat van behandelingen op de behandelbank naar het verbeteren van de belastbaarheid in de trainingsstudio. Met behulp van trainingen wordt het lichaam gestimuleerd om het juiste bewegingspatroon te integreren. Het is essentieel om beide fases te doorlopen om van je klachten af te komen.

Hoewel de aanpak van Energenic onder fysiotherapie valt, is het meer een moderne en geavanceerde vorm van fysiotherapie. Binnen de fysiotherapie zijn er veel verschillende methoden en Energenic maakt gebruik van een relatief nieuwe en nog onbekende methode, namelijk NeuroKinetic Therapy.

STAP 1: INTAKE

Tijdens de intake krijg je inzicht in de reden van je klachten en/of waarom deze maar niet overgaan. We leggen uit wat je kunt verwachten tijdens de komende behandelingen. Daarna doen we een uitgebreide analyse om de oorzaak van jouw klacht of blessure in kaart te brengen. Na deze analyse zullen we de bevindingen met je bespreken en is er nog ruim de tijd voor behandeling.

STAP 2: BEHANDELING

Na de intake weet je wat de oorzaak is van je klachten en wat je zelf kunt doen om je herstel te bespoedigen. Vaak kunnen we ergens in de eerste drie behandelingen aangeven hoeveel behandelingen je nodig hebt om definitief van je klachten af te zijn. We willen efficiënt werken en testen elke behandeling wat de progressie is en wat nog behandeld moet worden.

Tijdens de intake en de behandelingen is het nodig om je deels te ontkleden. Mocht je het fijn vinden om sportkleding aan te doen of mee te nemen, dan kan dat natuurlijk altijd.

STAP 3: TRAINING

Bij de meeste klachtenbeelden is er sprake van een belastbaarheidsprobleem. Dat betekent dat het weefsel niet sterk genoeg is om te kunnen dragen wat jij dagelijks vraagt. Om de belastbaarheid te verbeteren is training nodig. Dit kan thuis met oefeningen tot een bepaald niveau, maar nog beter is om te trainen in een gym. Dit kan onder onze begeleiding of met een schema van ons in je eigen gym.

HOGE KWALITEIT

De behandelmethode van Energenic is uniek omdat we Neurokinetic Therapy combineren met technieken uit andere methoden. Energenic is de enige in Amsterdam die level 3 gecertificeerd is voor het behandelen met de Neurokinetic Therapy methode. 

Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan kunt u een deel van de behandeling vergoed krijgen. Een behandeling duurt ongeveer 50 minuten en is 90,-. Ons behandelgemiddelde ligt tussen de 5 en 7 behandelingen en dat is ongeacht hoe lang je klachten al bestaan.

‘Ik had een schouderblessure, waar ik na bijna een jaar nog steeds veel last van had. Na behandeling door Energenic was de blessure binnen enkele weken compleet verdwenen.’

‘Michiel heeft me heel goed kunnen helpen bij het optimaliseren van mijn belastbaarheid tijdens mijn voorbereiding op een marathon. Mede hierdoor werd het een succes. Michiels aanpak is helder, transparant en professioneel!’

‘Energenic en met name mijn fysio Michiel heeft mij in een uur tijd van mijn schouderblessure af geholpen. Erg verfrissende methode die Michiel hanteert en dus geen overbodige extra behandelingen.’

‘Daar waar mijn andere specialisten vastlopen in het behandelen en pijn vrij krijgen lukt het Michiel elke keer weer om me te helpen zodat ik weer door kan. Ik ben groot fan!’

‘Energenic past behandelmethoden toe die het zelfhelende vermogen van het lichaam stimuleren. Ik ben fantastisch geholpen om weer pijnvrij te zijn. Bovendien is mijn balans verbeterd. Wonderbaarlijk om mee te maken en zeer aanbevolen!’

GRATIS SCREENING?

(In 30 minuten weet je de oorzaak van je klachten!)