MYLOGENICS (Fysiotherapie)

Mylogenics is een methode om de zwakke plek te vinden rondom het gewricht of in de keten van beweging en aan de andere kant een effectieve releasetechniek voor pijnlijke spieren en gewrichten.

Mylogenics is dus een combinatie van onderzoek en behandeling en omdat constant het effect van een behandeltechniek kan worden getest, wordt er geen tijd verspeeld aan symptoombestrijding. Een behandeling Mylogenics is dus niet alleen effectief, maar ook efficiënt.

Door overbelasting kan een spier verstijven, of verkleven met andere structuren, (bijvoorbeeld met een andere spier). Deze verstijving of verkleving zorgt ervoor dat de spier minder goed kan aanspannen en deze spier en het bij behorende gewricht minder belastbaar wordt. Dit kan weer gevolgen hebben voor andere spieren of gewrichten. Het gevolg is dat andere spieren moeten compenseren, ook verstijven en pijnlijk kunnen worden. Of dat een gewricht niet goed gestabiliseerd kan worden waardoor deze pijnlijk wordt.

Met Mylogenics spoor je deze verstijfde en dus minder goed functionerende spieren op en met speciale release technieken kun je deze spieren ook meteen behandelen!

Een Mylogenics behandeling duurt een half uur en kan meestal door (dunne) kleding heen. In sommige gevallen zullen wij vragen om u deels te ontkleden om beter de spieren en andere structuren te kunnen palperen.

Wij raden altijd aan om een behandeling te combineren met specifieke oefeningen, krachttraining of een bewegingsvorm als Pilates. We zullen u daar tijdens en/of na de behandeling over informeren.

Omdat deze behandeling wordt uitgevoerd door onze fysiotherapeuten, krijgt u (indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie) een deel terug van de behandeling. Energenic heeft met de Mylogenics Advanced certificatie het hoogste keurmerk voor het uitvoeren van deze behandeling.

Mylogenics is effectief bij:

Spier- en gewricht blessures, Nek en rugklachten, Schouderklachten, Uitstraling in de arm, Slijmbeurs ontsteking, Uitstraling in het been, Piriformis syndroom, Jumpers knee, Hardloopklachten, Achillespees klachten, Kuitblessures, Spierverrekkingen, En meer!

‘Ik had een schouderblessure, waar ik na bijna een jaar nog steeds veel last van had. Na behandeling door Energenic was de blessure binnen enkele weken compleet verdwenen.’

‘Michiel heeft me heel goed kunnen helpen bij het optimaliseren van mijn belastbaarheid tijdens mijn voorbereiding op een marathon. Mede hierdoor werd het een succes. Michiels aanpak is helder, transparant en professioneel!’

‘Energenic en met name mijn fysio Michiel heeft mij in een uur tijd van mijn schouderblessure af geholpen. Erg verfrissende methode die Michiel hanteert en dus geen overbodige extra behandelingen.’

‘Daar waar mijn andere specialisten vastlopen in het behandelen en pijn vrij krijgen lukt het Michiel elke keer weer om me te helpen zodat ik weer door kan. Ik ben groot fan!’

‘Energenic past behandelmethoden toe die het zelfhelende vermogen van het lichaam stimuleren. Ik ben fantastisch geholpen om weer pijnvrij te zijn. Bovendien is mijn balans verbeterd. Wonderbaarlijk om mee te maken en zeer aanbevolen!’

AFSPRAAK MAKEN?